Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@11:34:48 GMT

مهران، آتش به جان از گرما و کرونا

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۱۹۲۰۶

مهران، آتش به جان از گرما و کرونا

به گزارش ایرنا، استان ایلام برای پنجمین بار است که با هجوم گسترده پیک کرونا مواجه می‌شود و رنگ شهرهایش از سفید و زرد به نارنجی و قرمز تند تغییر می‌کند.

در هجوم بی‌امان گرمای طاقت‌فرسای تابستان در شهرهای جنوبی ایلام که دمای هوا را به بیش از 50 درجه سانتیگراد رسانده و ادارات دولتی تعطیل و کار و زندگی با مشکل مواجه شده است، کرونای جهش یافته در حال پیشروی است و نفس بسیاری از شهروندان را یک به یک به شماره انداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تب تند کرونا، دمای بالای هوا و سختی و مشقت پوشیدن لباس‌های محافظتی و زدن ماسک نفس را بیش از هر زمان دیگر برای مردمان این دیار کیمیا کرده است.

در این شرایط بد کرونایی، با افزایش شمار افراد بستری به دلیل کرونا، نگرانی برای زنده بودن در بین مردم شهرستان مهران بیشتر شده است.

این در حالی است که برخی ها هم با بی اعتنایی به رعایت پروتکل ها همچنان از رعایت دستورالعمل ها خودداری می کنند و در تجمعات و مراسم عزا و عروسی حضور می یابند و آتش بیار معرکه کرونا شده اند.

نفس های بشماره افتاده مدافعان سلامت و اشک و آه و ناله بیماران، شرایط و لحظات بسیار سخت و جانکاهی برای افرادی که از نزدیک با این واقعیت روبرو هستند، ایجاد کرده است.

هنوز هم با وجود هشدارها و خطرات جدی ابتلا به کرونا، بسیاری بدون زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی در بازار و شهر حضور می یابند و به ویروس کشنده کرونا مجال جولان می دهند.

این روزها که گرمای طاقت فرسا هر لحظه بر نمایش درجه حرارت در دما سنج ها در شهرستانهای مهران و دهلران می افزاید، مردمان صبور و مقاوم و مرزدارش در جدال با کرونا و مرگ و زندگی اند.

اینجا نفس به نفس برای زندگی تقلا می شود و زنده بودن شبیه معجزه ای برای رهایی از چنگال کرونا شده است.

مهران را یادتان هست، روزهای سخت هشت سال دفاع مقدس و درگیری و خمپاره و بمباران و اسارت، روزهای تردد زائران عتبات عالیات و شاهراه اربعین و لحظه های خوش دعای ندبه، همه خاطره مردم غرب کشور و بسیاری از عاشقان حسینی را به خوبی در ذهن خود دارند زیرا که مهمان نوازی و زوار نوازی مردمان این سرزمین زبانزد خاص و عام است اما این روزها در جدال سخت با کرونا، نفس مردمانش به شماره افتاده است.

مهران دارای بیشترین بستری کرونا

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: تنها در یک روز ۴۰ بیمار کرونایی جدید در مراکز درمانی بستری شدند و شهرستان مهران با ۱۹ نفر بیشترین آمار بستری جدید استان را به خود اختصاص داد.

دکتر محمد کریمیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اکنون بستری های موجود در استان 120 نفر است و پس از مهران، ایلام بیشترین تعداد بستری جدید را داراست.

وی افزود: روز گذشته 128 ابتلای جدید شناسایی شد و مجموع مبتلایان استان به ۴۱ هزار و 262 نفر افزایش یافت.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام یادآور شد: ایلام، مهران، دره شهر و چوار در وضعیت قرمز کرونا، آبدانان، دهلران و بدره در وضعیت نارنجی و سایر شهرستان ها در وضعیت زرد قرار دارند.

افزایش سه برابری ابتلا به کرونا در مهران

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام از افزایش سه برابری موارد مثبت کرونا در مرز بین المللی مهران خبر داد و گفت: محدودیت‌های شدید کرونایی در این مرز باید بیشتر شود.

‍  جمیل صادقی فر اظهار داشت: ترددها در مرز مهران باید با جدیت بیشتری کنترل شود، با توجه به وضعیت کرونا در کشور عراق باید تردد مسافران ورودی به کشور در این مرز دقت بیشتری انجام شود.

وی با اشاره به جلوگیری از ورود ۷۵ بیمار کرونایی در مرز مهران طی روزهای گذشته، افزود: در مرز مهران ورودی ایرانیان یک و نیم برابر و حضور غیر ایرانیان هم نزدیک به سه برابر افزایش یافته است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام تاکید کرد: بر این اساس نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در مرز باید تشدید شود و هر فردی که از مرز مهران به داخل کشور وارد شود، پس از مشخص شدن تست مثبت باید ۱۴ روز در قرنطینه باشد.

صادقی فر بیان کرد: مرکز قرنطینه مرز مهران باید بسرعت تجهیز شود و برای جلوگیری از افزایش شیوع کرونا نظارت های روزانه بر پروتکل های بهداشتی افزایش یابد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: زنگ خطر جدی کرونا در ادارات استان به صدا درآمده زیرا افراد با داشتن علایم همچنان حضور می یابند، باید افراد کارمندی که دارای علایم هستند با موافقت رییس اداره از حضور در محل کار امتناع کنند تا بیماری را به سایر افراد منتقل نکنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با انتقاد از کاهش حساسیت مردم و افراد مبتلا به کرونا گفت: متاسفانه همین ساده انگاری ها و بی توجهی به رعایت پروتکل ها موجب شده که شاهد پیک پنجم کرونا باشیم و اکنون شهرستانهای استان یکی پس از دیگری در وضعیت قرمز قرار بگیرند.

صادقی فر خواستار فعال شدن گشت های دوره ای شد و تاکید کرد: تا زمانی که افراد علامت دارد نباید در بیرون از منزل حضور یابد.

وی گفت: با توجه به تاخیر در اجرای واکسیناسیون، رعایت پروتکل های بهداشتی تنها راهکار ما است که این امر کافی نیست و نیاز است  هم رسانه ها و صدا و سیما با تولید محتوا در بحث فرهنگ سازی کمک کنند.

صادقی فر همچنین از شهرداری ایلام خواست: تا با افزایش تبلیغات محیطی درون شهری خطرات ابتلا به کرونا و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی را گوشزد کند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام بیان کرد: انسجام ستادهای شهرستانی کاهش یافته است نظام بندی و دسته بندی ها در شهرستانها کم شده و همین مساله موجب شیوع مجدد کرونا در آنها شده است.

وی تاکید کرد: ما در شهرستان های مختلف آمارهای شکننده ای داریم در شهرستان های بدره و سیروان به دلیل مهمان پذیر بودن وضعیت خطرناکی دارند، در شهرستان ایوان و در قالب اجرای طرح شهید سلیمانی در تفرج گاهها و آرامستان ها کنترل بسیار خوبی در حال انجام است و اگر در همه شهرستان ها اینگونه برخورد شود می توانیم بیماری را تحت کنترل داشته باشیم.

وی خواستار افزایش نظارت و اعمال محدودیت در آرامستانها، تالارها، اماکن پر تردد و همچنین ممانعت از برگزاری مجالس عزا و عروسی شد و اضافه کرد: متاسفانه ما شاهد برگزاری مراسم چمر را در شهرستان ملکشاهی به رغم همه تذکرها بودیم که این باعث افزایش مبتلایان و افراد درگیر می شود و همه رفتارها و کنترل های دستگاه های اجرایی را زیرسوال خواهد برد و اگر به همین شکل این گونه مراسم در آینده ادامه یابد دیگر این کنترل ها هیچ فایده ای نخواهد داشت.

برچسب‌ها ایلام ویروس کرونا مهران بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایلام ویروس کرونا مهران ایلام ویروس کرونا مهران بهداشت و سلامت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام پروتکل های بهداشتی رعایت پروتکل ها شهرستان ها مرز مهران صادقی فر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۹۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه در گرما از پاها مراقبت کنیم؟

به گزارش جام جم آنلاین، با فرارسیدن فصل‌های بهار و تابستان، اغلب افرادی که در این فصل سال عادت دارند صندل و کفش‌های جلوباز بپوشند، با مشکل آفتاب‌سوختگی و ترک پاشنه پا مواجه می‌شوند. این مشکلات را به راحتی می‌توان برطرف کرد و ظاهر خوب پاها را به آنها برگرداند.

پوشیدن صندل و کفش‌های جلو باز و پیاده‌روی در ساحل، کارهایی که پاهای ما را در معرض گرمای زیاد و سطوح داغ قرار می‌دهد، می‌تواند منجر به خشکی، لکه‌های تیره و عوارض مختلفی شود که بر ظاهر و حس پاها تاثیر می‌گذارد.

کارشناسان توصیه می‌کنند که در فصل‌های بهار و تابستان بیشتر از پاهای خود مراقبت کنید تا مطمئن شوید که در تمام طول سال سالم می‌مانند. اگر مطمئن نیستید که چگونه باید این کار را در خانه انجام دهید، در این مقاله چند نکته و پیشنهاد برای روش‌ها و محصولاتی ذکر شده است که می‌توانید آنها را برای بهینه‌سازی روال مراقبت از پاهای خود به‌کار گیرید.

۱- لایه‌برداری نکته‌ای کلیدی است

برای خلاص شدن از شر سلول‌های خشک سطحی پوست که ممکن است باعث احساس زبری و زمخت به نظر رسیدن پاهای شما شود، هر دو هفته یک یا دو بار سطوح زبر پاهای خود را لایه‌برداری کنید.

برای لایه‌برداری پا گزینه‌های بسیار متنوعی وجود دارد. لایه‌بردارهای فیزیکی مانند انواع سنگ‌پای طبیعی و مصنوعی، گزینه‌های خوبی‌ هستند به این شرط که آنها را تمیز نگه دارید.

هنگام استفاده از سوهان یا سنگ‌پا برای برداشتن پوست خشک یا پینه به یاد داشته باشید که هنگام کار روی پوست نرم، فشار کمتر و هنگام برخورد با پینه، فشار بیشتر وارد کنید تا پوست‌تان آسیب نبیند.

۲- آب‌رسانی عمیق

در تابستان به طور طبیعی تمایل داریم زمان بیشتری را بیرون از منزل بگذرانیم. این بدان معنا است که احتمالا از پاهای خود بیش از حد معمول استفاده خواهیم کرد که ممکن است باعث شود سریع‌تر از معمول خشک شوند. پاشنه‌های پا بیشتر وزن ما را تحمل می‌کنند، بنابراین، پوست روی آنها هم معمولا سریع‌تر از بین می‌رود.

به همین دلیل است که مرطوب کردن پاها، مخصوصا پاشنه‌های پا، باید بخش منظمی از برنامه روزانه شما باشد؛ نه کاری که فقط زمانی که احساس می‌کنید خشک شده‌اند یا پینه بسته‌اند، انجام می‌دهید.

همچنین برای حفظ رطوبت کرم‌ها، ماسک‌ها و روغن‌ها، حتما آنها را بلافاصله بعد از حمام استفاده کنید، چرا که پوست وقتی خیس است، مواد را به بهترین شکل جذب می‌کند.

۳ - محافظت در برابر آفتاب

هنگام استفاده از کرم ضدآفتاب برای بدن، اکثر ما پاهای خود را فراموش می‌کنیم که اشتباه بزرگی است. هنگامی که شاخص  یووی (UV) بالا باشد، ممکن است آفتاب‌سوختگی یا لکه‌های تیره فقط در عرض چند دقیقه روی پوست در معرض آفتاب ایجاد شود.

محافظت در برابر آفتاب فقط مربوط به پوست نیست. ناخن‌ها نیز از ترکیبات پروتئینی ساخته شده‌اند که به محافظت بیشتری نیاز دارند و به اندازه پوست، در برابر آسیب‌های ناشی از اشعه ماوراء بنفش آسیب‌پذیرند.

هنگامی که در معرض عوامل خارجی مانند آفتاب، هوای بسیار خشک، رطوبت بالا، شن یا آب‌ شور قرار می‌گیرید، پوستی که دور ناخن‌های شما را فراگرفته بیشتر مستعد خشکی می‌شود که در نهایت به ناخن‌ها و سلامت کلی پا آسیب می‌رساند.

۴ - تا حد ممکن از راه رفتن با پای برهنه اجتناب کنید

به گزارش ایندیپندنت، در طول تابستان قدم زدن بدون کفش و با پای برهنه در اطراف خانه، استخر یا در شن و ماسه، شاید دلچسب به نظر برسد اما این کار می‌تواند صدمات زیادی با خود داشته باشد. هنگامی که پابرهنه‌اید، پاهای شما سریع‌تر گرمای سطح را جذب می‌کنند که می‌تواند در عرض چند ثانیه به آفتاب‌سوختگی و قرمزی منجر شود.

۵ - پاها را خشک نگه دارید

پاها نقش مهمی در تنظیم دمای بدن ما دارند. به همین دلیل، تمایل به تعریق دارند و هرچند این تعریق کاملا طبیعی است، می‌تواند مشکلات زیادی از رشد باکتری گرفته تا پینه، بوی ناخوشایند و قارچ ایجاد کند.

اگر کفش‌های بسته می‌پوشید، سعی کنید همیشه جوراب به پا داشته باشید تا مقداری از رطوبت را به خود جذب کند. اگر ترجیح می‌دهید در ماه‌های گرم جوراب را کنار بگذارید، پودر پا می‌تواند کمک کند.

دیگر خبرها

  • بازداشت عامل چاقوکشی در ایلام
  • چگونه در گرما از پاها مراقبت کنیم؟
  • چگونه در گرما از پا‌ها مراقبت کنیم؟
  • (ویدئو) حمام رایگان در خیابان برای مقابله با گرما
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • نجات ١٠ گردشگر در منطقه تفریحی غار زینگان
  • سد مخزنی دویرج دهلران سرریز کرد
  • (ویدئو) مرگ صد‌ها هزار ماهی بر اثر گرما در ویتنام
  • اجرای طرح بیمه عشایر در شهرستان بدره
  • سد مخزنی دویرج سرریز شد